Op ons menu

HET 'GEHEIM' VAN DE INDIASE KEUKEN LIGT IN DE SUBTIELE WISSELWERKING TUSSEN DE SPECERIJEN EN KRUIDEN.

De Indiase keuken is beroemd vanwege de rijke schakering aan smaken en geuren. Elk gebied maakt gebruik van een uniek scala aan kruiden en specerijen en levert zo een bijdrage aan de kooktraditie. Het ‘geheim’ van de Indiase keuken ligt in de subtiele wisselwerking tussen de specerijen en kruiden. Sommige ingrediënten hebben een verkoelend en verfrissend effect, andere zijn scherp en verlenen de gerechten een karakteristieke, warme smaak.

In India gelooft men bovendien dat de gebruikte kruiden en specerijen goed zijn voor je gezondheid. Lekker is het in ieder geval!

Voorgerechten

Vlees / vis

  • TANDOORI CHICKEN 9,5

    De bekende rode kip uit de tandoori oven

  • BOTI KEBAB 11,5

    Gekruid en gegrilde stukjes lamsvlees uit de klei-oven

  • FISH PAKORA 12

    Gebakken stukjes pangafillet

  • MALAI TIKKA 11,5

    Kipfillet gemarineerd met yoghurt en Paneer, tamelijk mild

  • SEEKH KEBAB 11,5

    Gekruid en gegrild lamsgehakt aan een spiesje

  • BUTTERFLY KING PRAWN 13,5

    Krokante gemarineerde grote garnalen (gepaneerd)

  • MULLIGATWANY SOEP 6,5

    Linzensoep met stukjes kip en Paneer (Indiaase kaas)

  • CHICKEN TIKKA 10,5

    Kipfilet uit de traditionele klei-oven

  • KING PRAWN PAKORA 13,5

    Fijn gekruide grote garnalen

  • PEPER TIKKA 11,5

    Pittige kipfilet uit de klei-oven met verse rawit peper

Vegetarisch

  • SAMOSA 6,5

    De bekende gevulde gefrituurde vegetarische snack

  • CHILI PANEER 8,5

    Pittig gebakken Indiase kaas

  • CASHEWNUT ROL 12,5

    Gefrituurde aardappelpuree met cashewnoten en Paneer

  • ONION BAHJI 5,5

    Een heerlijk gekruide knapperige uiensnack

  • PANEER PAKORA 8,5

    Gemarineerde gefrituurde Indiase kaas

  • DAL SOEP 6,5

    De bekende Indiase linzensoep

  • PANEER TIKKA 8,5

    Gegrilde jonge kaas uit de klei-oven

  • MIXED PAKORA 9,5

    Een mix van verschillende vegetarische voorgerechten

Hoofdgerechten

TANDOORI gerechten

Tandoori gerechten danken hun naam aan de beroemde Indiase tandoori, een klei-oven die op een traditionele manier wordt gestookt met houtskool. Tandoori gerechten worden eerst gemarineerd in een mengsel van yoghurt, kruiden en specerijen. Vervolgens wordt het vlees of de vis aan een spies gezet en gegrild. De smaak is zeer rijk.

Onze tandoorischotels worden geserveerd met versgebakken nan (Indiaas brood), een frisse muntsaus en dagverse groenten.

☘ Vegetarisch

  • TANDOORI CHICKEN 23,5

    Gegrilde kipkluiven

  • MALAI TIKKA 29,5

    Gegrilde kipfilet gemarineerd met yoghurt en Indiase kaas

  • SEEKH KEBAB 32,5

    Gegrilde lamsgehakt

  • BAY DREAMS MIX 37,5

    Een mix van verschillende gegrilde gerechten, o.a. kip, lam en garnalen

  • TANDOORI ZALM 34,5

    Gegrilde zalm

  • TANDOORI PANEER TIKKA ☘ 24,5

    Gegrilde Indiase stukjes kaas

  • TANDOORI VEGETARISCHE MIX ☘ 22,5

    Een mix van verschillende gegrilde groenten

  • CHICKEN TIKKA 26,5

    Gegrilde kipfilet

  • LAMSKOTELETTEN 32,5

    Gegrilde lamskoteletten

  • HARIALY KEBAB 32,5

    Gegrild lamsgehakt met mint

  • TANDOORI VIS 29,5

    Gegrilde zwaardvis

  • TANDOORI KING PRAWNS 39,5

    Gegrilde grote garnalen

  • TANDOORI AARDAPPEL ☘ 19,5

    Gegrilde aardappels

  • TANDOORI CHAMPIGNONS ☘ 22,5

    Gegrilde champignons

BAY DREAMS CURRIES

Curries zijn er in enorm veel varianten. Om je te helpen bij je keuze hebben we ze ingedeeld naar scherpte. Door te combineren (een milde kipcurry en een wat pittiger vegetarische) stel je een ideale maaltijd samen. Een mix van curry en Tandoori geeft nog meer unieke smaken. Al onze curries worden geserveerd met nan of rijst naar keuze.

Kip: 19,5 | Lam: 24,5 | Vis: 21,5 | Garnalen: 26,5 | Vega: 19,5

  • KURMA

    Mild maar smaakvol dankzij yoghurt, specerijen en room

  • MALAYAN

    Een eigenwijze curry, in een romige vruchtensaus

  • JAL FIAZI

    Pittige curry met paprika en ui

  • KARHAI

    Vol en kruidig, gestoofd uit de wok

  • ROGAN JOSH

    Knoflook, tomaten en specerijen en rijk van smaak

  • SAAG GHOST

    Curry met spinazie. Noord-West India

  • VINDALOO 🌶️

    Zwarte peper, gember, chili

  • PAL 🌶️

    Voor echt hete eters

  • PATHIA 🌶️

    Pittige curry met zoet-zure smaak

  • KASHIMIRI

    Uit Kashmir, met banaan en lychee

  • MASSALA

    Tomaten, yoghurt en een speciale massalasaus

  • BHUNA

    Ui, tomaat, chilipepers en veel specerijen uit het zuiden van India

  • BALTI

    Met verse koriander en groene pepers

  • DO PIAZA

    ‘Twee uien’ voor de liefhebber van wat zoetere smaken uit Zuidelijk India

  • MADRAS 🌶️

    Scherp, maar apart dankzij chilipepers, suiker en citroen

  • TINDALOO 🌶️

    De vader van de Vindaloo, rode peper!

  • DANSAK 🌶️

    Curry met linzen

BAY DREAMS CURRIES TANDOORI

Bij onze Tandoori curries wordt het vlees eerst gegrild in de klei-oven, en vervolgens met verse kruiden in de currysaus afgemaakt. Al onze curries worden geserveerd met nan of rijst naar keuze.

Kip: 22,5 | Lam: 26,5

  • MASSALA

    Tomaten, yoghurt, en een speciale massalasaus

  • JALL FIAZI

    Pittige curry met paprika en ui

  • VINDALOO

    Zwarte peper, gember, chili

  • BHUNA

    Uit het zuiden van India. Ui, tomaat, chilipepers en veel specerijen

  • MADRAS

    Scherp, maar apart dankzij chilipepers, suiker en citroen

  • BUTTER CHICKEN 23,5

    Gegrilde kip uit de klei oven in een botersaus

BIRYANI

Biryani schotels komen oorspronkelijk uit Perzië. Het zijn rijstschotels die worden geserveerd met raita (Indiaase yoghurt salade). Het zijn bijzondere aromatische gerechten bestaande uit een mix van vlees, vis of groenten.

  • KIP 24,5
  • GROTE GARNALEN 31,5
  • BIRYANI VEGETARISCH ☘ 22,5
  • BIRYANI BAY DREAMS 34,5
  • LAMSVLEES 26,5
  • VIS 26,5
  • NAVRATAN BIRYANI 23,5

VEGETARISCHE BIJGERECHTEN

  • DAL MAKHANI 12,5

    Gebakken Linzen in botersaus

  • PALAK PANEER 12,5

    Spinazie met Indiase kaas

  • BENGAN BHARTA 14,5

    Aubergine

  • MATTER PANEER 13,5

    Doperwten met kaas

  • NAVRATAN MIXED 13,5

    Gemengde groenten

  • TARKA DAL 11,5

    Gebakken linzen

  • PALAK ALOO 11,5

    Spinazie met aardappel

  • ACHARI PANEER 13,5

    Hete kaas

  • ALLOO GOBI 11,5

    Aardappels met bloemkool

  • MALAI KOFTA 13,5

    Een rol van cashewnoten in een romige saus

  • CHANNA MASSALA 11,5

    Kikkererwten

  • BOMBAY ALOO 11,5

    Hete aardappelen

  • SHAHI PANEER 13,5

    Romige kaas

  • BINDI MASSALA 12,5

    Okra

Desserts

  • KULFIN (INDIAAS IJS) 11,5
  • RASMALLAI 10,5
  • BAY DREAM COUPE 17,5
  • AARDBEIEN IJS 10,5
  • KULFI MANGO 11,5
  • KHEER (RIJSTPUDDING) 9,5
  • DAME BLANCHE 11,5
  • CHOCOLADE IJS 10,5
  • KULFI PISTACHE 12,5
  • GULAB JAMUN 8,5
  • VANILLE IJS 10,5