De Indiase keuken is beroemd vanwege de rijke schakering aan smaken en geuren. Elk gebied maakt gebruik van een uniek scala aan kruiden en specerijen en levert zo een bijdrage aan de kooktraditie. Het ‘geheim’ van de Indiase keuken ligt in de subtiele wisselwerking tussen de specerijen en kruiden. Sommige ingrediënten hebben een verkoelend en verfrissend effect, andere zijn scherp en verlenen de gerechten een karakteristieke, warme smaak.
In India gelooft men bovendien dat de gebruikte kruiden en specerijen goed zijn voor je gezondheid. Lekker is het in ieder geval!
De bekende rode kip uit de tandoori oven
Gekruid en gegrilde stukjes lamsvlees uit de klei-oven
Gebakken stukjes pangafillet
Kipfillet gemarineerd met yoghurt en Paneer, tamelijk mild
Gekruid en gegrild lamsgehakt aan een spiesje
Krokante gemarineerde grote garnalen (gepaneerd)
Linzensoep met stukjes kip en Paneer (Indiaase kaas)
Kipfilet uit de traditionele klei-oven
Fijn gekruide grote garnalen
Pittige kipfilet uit de klei-oven met verse rawit peper
De bekende gevulde gefrituurde vegetarische snack
Pittig gebakken Indiase kaas
Gefrituurde aardappelpuree met cashewnoten en Paneer
Een heerlijk gekruide knapperige uiensnack
Gemarineerde gefrituurde Indiase kaas
De bekende Indiase linzensoep
Gegrilde jonge kaas uit de klei-oven
Een mix van verschillende vegetarische voorgerechten
Tandoori gerechten danken hun naam aan de beroemde Indiase tandoori, een klei-oven die op een traditionele manier wordt gestookt met houtskool. Tandoori gerechten worden eerst gemarineerd in een mengsel van yoghurt, kruiden en specerijen. Vervolgens wordt het vlees of de vis aan een spies gezet en gegrild. De smaak is zeer rijk.
Onze tandoorischotels worden geserveerd met versgebakken nan (Indiaas brood), een frisse muntsaus en dagverse groenten.
☘ Vegetarisch
Gegrilde kipkluiven
Gegrilde kipfilet gemarineerd met yoghurt en Indiase kaas
Gegrilde lamsgehakt
Een mix van verschillende gegrilde gerechten, o.a. kip, lam en garnalen
Gegrilde zalm
Gegrilde Indiase stukjes kaas
Een mix van verschillende gegrilde groenten
Gegrilde kipfilet
Gegrilde lamskoteletten
Gegrild lamsgehakt met mint
Gegrilde zwaardvis
Gegrilde grote garnalen
Gegrilde aardappels
Gegrilde champignons
Curries zijn er in enorm veel varianten. Om je te helpen bij je keuze hebben we ze ingedeeld naar scherpte. Door te combineren (een milde kipcurry en een wat pittiger vegetarische) stel je een ideale maaltijd samen. Een mix van curry en Tandoori geeft nog meer unieke smaken. Al onze curries worden geserveerd met nan of rijst naar keuze.
Kip: 19,5 | Lam: 24,5 | Vis: 21,5 | Garnalen: 26,5 | Vega: 19,5
Mild maar smaakvol dankzij yoghurt, specerijen en room
Een eigenwijze curry, in een romige vruchtensaus
Pittige curry met paprika en ui
Vol en kruidig, gestoofd uit de wok
Knoflook, tomaten en specerijen en rijk van smaak
Curry met spinazie. Noord-West India
Zwarte peper, gember, chili
Voor echt hete eters
Pittige curry met zoet-zure smaak
Uit Kashmir, met banaan en lychee
Tomaten, yoghurt en een speciale massalasaus
Ui, tomaat, chilipepers en veel specerijen uit het zuiden van India
Met verse koriander en groene pepers
‘Twee uien’ voor de liefhebber van wat zoetere smaken uit Zuidelijk India
Scherp, maar apart dankzij chilipepers, suiker en citroen
De vader van de Vindaloo, rode peper!
Curry met linzen
Bij onze Tandoori curries wordt het vlees eerst gegrild in de klei-oven, en vervolgens met verse kruiden in de currysaus afgemaakt. Al onze curries worden geserveerd met nan of rijst naar keuze.
Kip: 22,5 | Lam: 26,5
Tomaten, yoghurt, en een speciale massalasaus
Pittige curry met paprika en ui
Zwarte peper, gember, chili
Uit het zuiden van India. Ui, tomaat, chilipepers en veel specerijen
Scherp, maar apart dankzij chilipepers, suiker en citroen
Gegrilde kip uit de klei oven in een botersaus
Biryani schotels komen oorspronkelijk uit Perzië. Het zijn rijstschotels die worden geserveerd met raita (Indiaase yoghurt salade). Het zijn bijzondere aromatische gerechten bestaande uit een mix van vlees, vis of groenten.
Gebakken Linzen in botersaus
Spinazie met Indiase kaas
Aubergine
Doperwten met kaas
Gemengde groenten
Gebakken linzen
Spinazie met aardappel
Hete kaas
Aardappels met bloemkool
Een rol van cashewnoten in een romige saus
Kikkererwten
Hete aardappelen
Romige kaas
Okra
Cookie | Duur | Omschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |